Blog

Milyen a jó domain név?

Minden weboldalnak szüksége van egy domain névre (pl. boga.hu), hiszen ez lesz az oldal „internetes lakcíme”. A domain név a Te választásod, természetesen csak akkor, ha a domain név regisztrációjában más nem előzött meg, tehát az adott név még szabadon foglalható.
A jó domain név nem túl hosszú, könnyen megjegyezhető, kiejtése és leírása közötti különbség nem okoz félreértést, megkülönböztető jegyekkel bír, és ami nagyon fontos, az oldal tartalmával harmonizál.
Lehetőséged van ingyenes domain név használatára, de ennek hátrányai nem érik meg azt a havi pár száz forintot, amibe a SAJÁT domain kerül. Fizetős, saját domain esetében a domain a Tiéd, míg ingyenes esetben más aldomain-jét használod. Az ingyenes domain nevet nehezebb megjegyezni, és a honlapod testreszabásában is korlátozottabbak a lehetőségeid. Nem a Tiéd, nemcsak Te rendelkezel felette. Ezért javasoljuk, hogy ha weboldalt szeretnél, válassz saját domain nevet, megéri.

Magyarországon a legelterjedtebbek a .hu, .com és a .eu végződésű domainek, közülük is a .hu végződésű magyar domain, hiszen a magyar nyelvű oldalaknál a látogatók elsősorban erre asszociálnak. Igényléséhez domain regisztrációs lap szükséges, megrendelni 2 évre tudod, mely évente meghosszabbítható.

Ha megvan a domain neved, szükséged van még egy tárhelyre, melyre a weboldal tartalma kerül. A tárhely megfelelő méretét az határozza meg, hogy mennyi tartalmat, pl. képet, videókat szeretnél elhelyezni az oldalon. És már csak a weboldaladat kell elkészíteni, tehát domain+tárhely+weboldalkészítés, és már megjelentél az online világban.

Saját domain nevet/neveket domain regisztrátoroknál regisztrálhatsz, így nálunk is.

Ellenőrízd, hogy a választandó domain név szabad-e?

www.
Domain

További cikkek…

Hogyan blogolj úgy, hogy el is olvassák?

Hogyan blogolj úgy, hogy el is olvassák?

A blogírásnak is megvannak a saját szabályai, a korlátok és a lehetőségek azonban folyamatosan változnak. Jó lenne azt mondani, hogy a sikeres bloggerek a szövegek minőségétől lesznek egyre népszerűbbek. Kétségtelen, hogy a hiteles, érdekes és egyedi tartalmak vonzzák...

bővebben
Miért legyen saját weboldala a blogodnak?

Miért legyen saját weboldala a blogodnak?

Aki jelen szeretne lenni az online világban, annak egy saját weboldal manapság szinte szükségszerű befektetés. Előnye több oldalról vizsgálható, sőt mérhető, de a végcél minden esetben az, hogy az információ eljusson azokhoz, akiknek szánjuk. Egy blogoldal is rengeteg...

bővebben
10 tipp a jó weboldalhoz

10 tipp a jó weboldalhoz

Az Invitel a közelmúltban online felmérést indított, amelyben a hazai kisvállalatok internethasználati szokásait vizsgálta. A kutatás eredményei többek között arra is rámutattak, hogy a több mint 1500 megkérdezett kisvállalkozás majdnem fele nem rendelkezik saját...

bővebben