Miért legyen saját weboldala a blogodnak?

Posted on

Aki jelen szeretne lenni az online világban, annak egy saját weboldal manapság szinte szükségszerű befektetés. Előnye több oldalról vizsgálható, sőt mérhető, de a végcél minden esetben az, hogy az információ eljusson azokhoz, akiknek szánjuk.
Egy blogoldal is rengeteg tartalmat hordozhat. Lehetnek állandó elemei, ezek olyan információk, melyek csak ritkán változnak, pl. bemutatkozás, profil, tevékenység leírása, kapcsolat adatok, illetve változó elemei, azaz a weboldalt módosíthatjuk, bővíthetjük új bejegyzésekkel, új oldalakkal.. Nyilván egy blogon folyamatosan teszel közzé új tartalmat.
Egy blognál nem lehet, hogy csak állandó, statikus oldalakból álljon. Az ilyen weboldal gondos tulajdonosa folyamatosan ír új blogbejegyzéseket vagy új híreket az oldalon. Nem kizárólag a weboldal aktualizálása a feladat ebben az esetben. Ha blogolsz, akkor mindig van valami új információ, új gondolat, melyet szeretnél megosztani.

Te milyen típusú blogot szeretnél?

 1. Lehet személyes blogod. Ezt kvázi egy online naplóként használod, csak nem magadnak írod, hanem a külvilágnak is. Saját élményeidet, gondolataidat osztod meg.
 2. Lehet valamilyen témában írt blogod. Életmóddal kapcsolatos (vega, fitness, stb.), vagy szépséggel (smink, frizura, stb.), de akár hobbiddal kapcsolatos is (varrás, barkácsolás, stb.)
 3. És lehet vállalkozásod szolgáltatásával kapcsolatban is írnod. Mint például a boga.hu-n ez a rész is, ahol a weboldalkészítéssel kapcsolatban teszünk fel hasznos információkat.

Ingyenes vagy saját blogoldal?

Számos blogplatform használata ingyenes. Ha csak saját szórakoztatásodra szeretnél blogolni, akkor ezek tökéletesen megfelelnek Neked. Kezelésük egyszerű, de ingyenességük mellett több hátránya is lehet:

 • A blogod kinézetét, külalakját nem, vagy csak korlátozottan tudod befolyásolni.
 • Egyéb, számodra lényeges funkciókkal nem tudod bővíteni.
 • Nehézségekbe ütközhetsz, ha az ingyenes felületről egy másikra szeretnél áttérni.
 • A felhasználási feltételekhez kötve vagy, így nem oszthatsz meg mindent, amit csak szeretnél.
 • Pénzkereseti lehetőségeid korlátozottabbak.
 • Az ingyenes blogon tárolt tartalom igazából nem a sajátod.
 • A tartalom “elveszhet”.
 • Nem lesz saját, egyedi domain neved pl.: kisvirag.hu vagy kedvencvegakajak.hu , hanem pl.: blogodneve.blog.hu,

Komolyan gondolod a jelenlétet az online világban?

Ha Te  blogot szeretnél írni és ezzel profi módon foglalkozni, netán pénzt is keresni vele, akkor válassz saját tulajdonú weboldalt, amely az összes bejegyzésedet egy helyen tartalmazza, amit kötetlenül fejleszthetsz, saját igényeidre szabhatod állandó és változó tartalommal egyaránt. És a Tiéd.

A saját blog-weboldal hitelességet sugároz és olyan látogatókat vonz, akik az adott téma iránt érdeklődnek, és ha érdekesnek találják amit írsz, akkor oda rendszeresen visszatérnek.

Ha Te is szeretnél egy saját blogoldalt, nézd meg milyeneket készítünk »